طرز تهیه شیرینی ساوارین وانیلی خوشمره و بازاری

طرز تهیه شیرینی ساوارین

طرز تهیه شیرینی ساوارین کنجدی عکس قالب فرانسوی بادامی شکلاتی پسته وانیلی xvc jidi advdkd sh hvdk

شیرینی ساوارین یکی از انواع شیرینی ها ساده و بسیار خوشمزه فرانسوی است که معمولا برای عید نوروز تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ سواپ همراه باشید.

ساوارین Savarin یه نوع شیرینی فرانسویه که به نظر من چیزی بین دونات و کیکه....درست کردنش کمی متفاوته با بقیه شیرینی ها....معمولا این شیرینی رو در قالب مخصوص ساوارین که میان تهی هست درست می کنن..قالهای کوچک تک نفره یا بزرگ....علت میان تهی بودن قالب هم اینه که داخلش رو با خامه و میوه پر می کنن...


مواد لازم:

کره یا مارگارین 125 گرم ( روغن جامد یا مایع نمیشه فقط کره یا مارگارین )

پودر شکر ( یا پودر قند فرق نداره ) نصف پیمانه + 1 قاشق بزرگ

زرده تخم مرغ 1 عدد

وانیل کمی

نشاسته ذرت سه چهارم پیمانه

آرد حدودا 2 پیمانه یا کمی بیشتر

کنجد به مقدار لازم

شکلات یا مربا برای تزیین این شیرینی رو در قالب مخصوص ساوارین که میان تهی هست درست می کنن.. (

پس حتما باید قالبش را داشته باشید من قالبم بزرگ بود چون میخواستم شیرینی بزرگ باشه اصلش اینه که قالبش کوچکتر باشه .

علت میان تهی بودن قالب هم اینه که داخلش رو با موادی مانند شکلات یا مربا یا ..... پر میکنند .


همچنین ببینید : طرز تهیه شیرینی دادلی با پیمانه به روش معصومه رسولی


طرز تهیه :

برای تهیه شیرینی ساوارین کره یا مارگارین را همراه پودر شکر با همزن می زنیم تا رنگ آن روشن شود. سپس زرده و وانیل و را اضافه کرده و در آخر نشاسته و آرد را می افزاییم مواد اگر شل بود کمی دیگر آرد میریزیم تا خمیر نرم و حتما چسبنده بدست آید خمیر نباید سفت و خشک باشد ‌. از خمیر آماده به اندازه ی قالب برداشته در کنجد می غلطانیم و در قالب چرب شده مینی ساوارین پرس می کنیم. در فر گرم شده با درجه 180 و به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم

بعد از پخت وخارج کردن از قالب و سرد شدن آن را با مارمالاد یا بریلو و یا گاناش پر می کنیم. من داخلش گاناش رنگی ریختم . 4 قاشق خامه را گرم کردم و خامه را تو دوتا ظرف ریختم به یکی از کاسه ها سه تا چهار تکه شکلات آلبالویی و به کاسه ی دیگه شکلات پرتقالی اضافه کردم شکلاتها را هم زدم ( شکلات در اثر گرم بودن خامه آب میشه ) بعد گاناشهای رنگی رو ریختم تو دو تا کیسه و وسط ساوارین ریختم . ( شکلاتهای رنگی را از لوازم قنادی خریدم )

مواد لازم شیرینی ساوارین
آرد قنادی۱۵۰ گرم
کره۱۲۵ گرم
پودر قند۵۰ گرم
زرده تخم مرغ۱ عدد
رنده پوست پرتقال۱ قاشق چایخوری
نشاسته ذرت۳۰ گرم
شیر خشک قنادی۳۰ گرم
کنجدبه مقدار کافی
مارمالاد با طعم دلخواهبه مقدار کافی

دستور پخت شیرینی ساوارین

مرحله اول

برای تهیه شیرینی ساوارین مجلسی ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط یکسان شود، سپس به همراه پودر قند داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن به اندازه ای می زنیم که کرم رنگ و کشدار شود.

مرحله دوم

در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه رنده پوست پرتقال به کاسه اضافه می کنیم و در حد ۳۰ ثانیه مواد را مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس نشاسته درت را به همراه شیر خشک و آرد الک شده در سه مرحله اضافه می کنیم.

مرحله سوم

حالا مواد را با هم مخلوط می کنیم تا خمیری یکدست شکل بگیرد. حالا داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمان اماده شدن شیرینی ها معطل نشویم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک قالب قلبی سیلیکونی را با کمی روغن چرب می کنیم، سپس کنجد را داخل یک بشقاب یا کاسه می ریزیم و جلوی دستمان قرار می دهیم. در ادامه به اندازه یک فندق بزرگ از خمیر بر می داریم و در کنجد می غلطانیم.


همچنین ببینید : طرز تهیه کلوچه زنجبیلی کاشمر خراسان جنوبی خانم جمشیدیان

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر را داخل کنجد غلطاندیم، انرا درون قالب سیلیکونی قرار می دهیم و با پشت قاشق مرباخوری انرا کاملا فشرده می کنیم تا منسجم شود و شکل قالب را بگیرید، سپس خمیر قالب زده شده را از قالب خارج می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله شیرینی ها را داخل سینی فر می چینیم. اگر قالب نداشتیم می توانیم شیرینی ها را به صورت گرد با دست شکل دهیم و وسط آنها را با یک شی گرد مثل نی نوشابه سوراخ ایجاد کنیم، سپس در سینی فر بچینیم.

مرحله هفتم

پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را در طبقه وسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون قر بماند تا شیرینی ها بپزند. چون دمای فرهای مختلف یکسان نیست کاملا مراقب شیرینی ها باشد تا نسوزند.

مرحله هشتم

پس از اینکه کف شیرینی ها طلایی شد، انها را از فر خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا کاملا خنک شوند. توجه داشته باشید که اگر زمانی که شیرینی ها به طور کامل خنک نشده اند و داغ هستند بخواهیم انها را جمع کنیم ممکن است پودر شوند.

مرحله نهم

پس از اینکه شیرینی ها خنک شدند، وسط آنها را می توانیم با مارمالاد پر کنیم. به دلیل اینکه از قالب قلب استفاده کرده ایم مارمالاد قرمز باعث زیباتر شدن شیرینی ها می شود. در پایان شیرینی ها را در یخچال نگهداری می کنیم.


در انتها مجددا نکات مهم رو می گم:

1- مطلقا از مقدار آردی که گفتم بیشتر اضافه نکنین به مایه تون

2- حتما نصف قالب رو پر کنین نه بیشتر

3- اگه آرد تک ماکارون در دسترس دارین از اون استفاده کنین چون دوستام با این آرد خیلی راضی بودن و حالت کشسانی و غلظت خمیر درست درمیاد

4- اگر هم مثل من از آرد دیگه ای استفاده کردین و شل بود مایه تون بازم زیاد نکنین آرد رو و بعد از پخت شیرینی اجازه بدین خنک بشه و آروم خارجش کنین از قالب

5- بعد از خنک شدن شیرینی شربت گرم رو روش بریزین که خمیر نشه شیرینی تون


همچنین ببینید : طرز تهیه نان اهری و علت خشک شدن شیرینی اهری


6- زیاد غرق شربتش نکنین که بعد موقع انتقال به ظرف سرو ظرفتون شربتی بشه یا موقع خوردن دلتون رو بزنه..اگه عین دستور پیش برین همه چیزش بالانس و عالیه

7- حتما با میوه تازه میل کنین که خوشمزه تر باشه براتون..با کمپوت ممکنه به دلیل شربت خود شیرینی دل رو بزنه

8- تعدادی از دوستام توی قالب معمولی هم به جای میان تهی درست کردن و اتفاقی نیفتاد!

9- قالبهای تک نفره مخصوص ساوارین که توی بازار هست چون سیلیکونیه احتیاج به چرب کردن و آردپاشی ندارن


اگه همه نکات رو رعایت کنین حتما شیرینی ساوارین خوشگل و خوشمزه ای خواهید داشت که همه رو سوپرایز می کنه