طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر و با مایکروفر

طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر کاکائویی با مایکروفر زنجبیلی بهارسایت دو رنگ به صورت تصویری بازاری لاته ای سریع صنعتی xvc jidi advdkd ko n d

شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی های محبوب و بسیار پرطرفدار عید نوروز می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وب سایت سوآپ همراه باشید.

مواد لازم شیرینی نخودچی
آرد نخودچی۵۰۰ گرم
پودر قند۱۵۰ گرم
روغن صاف۲۰۰ گرم
پودر هل۱ قاشق چایخوری
سیاه دانهبه مقدار کافی

دستور پخت شیرینی نخودچی

مرحله اول

اگر روغن صاف ندارید، ۲۰۰ گرم روغن جامد را روی حرارت ذوب کنید سپس اجازه دهید روغن سرد و سفت شود. برای شروع ابتدا آرد نخودچی، پودر قند و پودر هل را الک می کنیم، سپس با همدیگر به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

مرحله دوم

در این مرحله روغن صاف را به آرد نخودچی اضافه می کنیم و با دست مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود و حالت بگیرد. توجه داشته باشید که خمیر شیرینی نخودچی مثل شیرینی های دیگر نیست و حالت خشکی زیادی دارد.

مرحله سوم

حالا خمیر را با گوشتکوب برقی به خوبی میکس می کنیم تا حالت خمیری یکدست به خودش بگیرد. البته اگر گوشتکوب برقی ندارید می توانید خمیر را ۴ بار چرخ کنید و اگر می خواهید خمیر را با دست درست کنید باید حدود ۳۰ دقیقه خمیر را ورز بدهید تا شکل بگیرد.

مرحله چهارم

پس از اینکه خمیر شیرینی آماده شد، یک ورق روغنی روی سینی فر قرار می دهیم و خمیر را روی یک سطح صاف پهن می کنیم. قطر خمیر بستگی به سلیقه خودمان دارد، قطر استاندارد شیرینی نخودچی حدودا ۲ سانتی متر است.

مرحله پنجم

در صورتی که می خواهید شیرینی ها ظریف تری داشته باشید می توانید قطر شیرینی ها را ۱ سانتی متر کنید. پس از اینکه خمیر را پهن کردیم با قالب دلخواه خمیر را قالب می زنیم، سپس با شیرینی ها قالب زده را با کمک کارد به آرامی به سینی فر منتقل می کنیم.

مرحله ششم

در آخر پس از اینکه تمام شیرینی ها را داخل سینی فر روی کاغذ روغنی چیدیم، مقداری سیاه دانه، پودر پسته یا تخم خرفه روی شیرینی ها می پاشیم و  سینی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کرده ایم، قرار می دهیم تا شیرینی ها اماده شوند.

مرحله هفتم

پس از اینکه کار پخت شیرینی ها به پایان رسید، صبر می کنیم تا شیرینی ها کاملا خنک شوند سپس به آرامی به ظرف مورد نظرمان منتقل می کنیم. این شیرینی را می توانید تا یک تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.

نکات پخت شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی بدون فر

ابتدا یک قابلمه بزرگ را روی شعله ملایم قرار می دهیم و یک شعله پخش کن هم زیر قابلمه قرار می دهیم. در ادامه یک سه پایه داخل قابلمه قرار می دهیم و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درب قابلمه را می گذاریم تا کاملا گرم شود.

پس از گذشت این زمان شیرینی های قالب زده را داخل یک سینی با قطر مناسب قرار می دهیم و داخل قابلمه روی سه پایه می گذاریم و روی درب قابلمه یک دم کنی قرار می دهیم تا حرارت داخل قابلمه هدر نرود و شیرینی ها زودتر بپزند.

حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت شیرینی طول می کشد، زمانی که زیر شیرینی طلایی شد یعنی پخته است. پس از پخت به شیرینی ها دست نزنید چون خیلی سریع پودر می شوند، صبر کنید خنک شوند سپس شیرینی ها را جمع کنید.


شیرینی نخودچی را به سلیقه خود می توانید در طعم های بسیار متنوعی تهیه کنید و نوش جان کنید.


دستور دوم


مواد لازم

2 لیوان آرد نخودچی

1 لیوان روغن جامد

1 قاشق پودر هل

2 قاشق سوپ خوری آرد سفید

1 لیوان پودر قند


مراحل

برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا پودر قند و روغن رو با هم مخلوط میکنیم و با هم زن میزنیم


از آرد نخود از هر لیوان یک قاشق سوپ خوری بر میداریم و به هر کدوم یه قاشق سوپ خوری آرد سفید اضافه میکنیم


پودر قند و روغن رو با هم خوب هم زدیم بعد آرد نخود رو بهش اضافه میکنیم و انقدر با دست ورز میدیم تا خمیر آماده بشه من ۱۵دقیقه ورز دادم


خمیر رو تو یه نایلون فریزر میذاریم ۵ساعت بمونه.


با وردنه صاف میکنیم و به قطر دو سانت صافش میکنیم


با قالب ازش در میاریم و داخل ظرفمون میچینیم. ظرف نیاز به روغن 🚫نداره🚫چون خود خمیر به اندازه کافی روغن داره.


ظرف رو داخل فر با دمای۱۲۰ درجه میذاریم یه ربع بمونه آماده اس.


از فر که درمیارید دست بهشون نزنید خمیر میشه نیم ساعت بذارید سرد بشع بعد برشون دارید.


مطالب مرتبط :

طرز تهیه شیرینی بهشتی ترد و خوشمزه

آموزش درست کردن شیرینی قندی

طرز تهیه شیرینی قیطونی مخصوص عید نوروز